söndag 26 april 2015

Karlsson reser vidare i USA.



Hej mina vänner! 

Några dagar sedan vi lämnade Chicago. Vår resa har gått vidare med bil genom hela Iowa in i Colorado som har bjudit på fantastiska upplevelser. Karlsson är så nöjd. 

Ånglokståg från Durango upp i bergen var en höjdare. 

Sen var det besök på Four states Cross. 

Det gäller att hänga med så man får se mycket. Nu har vi anlänt via Arizona, Utah till Nevada o LAS Vegas  


Karlsson har checkat in på Luxor hotell. 


Nu ska Karlsson o resten av sällskapet inta en god middag så sköt om er så kommer snart ny uppdatering från Karlsson hälsar 

                    Titti 



måndag 20 april 2015

Chicago mässans sista dag

I Så var sista dagen på Chicago mässan till ända. Det har varit helt fantastiskt att träffa alla och vilka underbara saker det har visats. 
Många jag har pratat med har sagt att detta har varit en av de bästa mässorna på många år både när det gäller kvalité på utställarna och försäljningen har varit enorm. 

Idag så har Karlsson hämtat de sista askarna som var bokade. 


Utan Karlssons vetskap så tänker jag vissa er vad den lilla kartongen innehåller 


En ny klocka! Tyvärr gör inte bilden den riktig rättvisa men som sagt jag kan bara lägga in telefonbilder så ni får en bättre bild sedan. 

En av de vackraste montrarna på mässan var denna av Karin Renée. Denna praktfågel är helt handmålad. Vilken fjäderskrud helt makalöst! 


Efter att vi gjort förmiddagen på mässan så hastade vi iväg med tunnelbanan in till Fine Art Museum för att titta på Thorne rooms. Missa inte detta om ni kommer till Chicago! Helt otroligt att se! 
Så vackert och så många miljöer. 

 


Hör ovan är ett av alla rum. 


Hade jag kunnat krypa in i miljöerna hade jag gjort det. 
Nu ska Karlsson, min käre make och jag fortsätta vår resa i USA. 

Naturligtvis så kommer ni få lite uppdateringar för Karlsson han är i sitt esse hälsar 

                                                 Titti 

lördag 18 april 2015

Chicago mässan dag 2


Ännu en dag på mässan börjar gå mot sitt slut. 
Idag har Karlsson sett ut en soffa till sällskapsrummet. När den var provad så var det bara att köpa. 
 
Soffan är klädd i ett underbart sidentyg och så vackert handgjord. Kommer att passa perfekt. 

Ett besök hos en av mina absoluta favoriter David Inarte stod högt på listan och det blev ett par inköp även där. 
Njut av hans smakfulla bord. 


Snart är det ju jul igen :) och jag kan lova här är en del även för denna högtid. 


Imorgon är sista dagen på mässan och nya bilder utlovas hälsar 

                   Titti 



Chicago mässa dag 1



Efter en lång dag o resa så nådde vi USA och Chicago. 
Det var en trött skara som checka in igår på hotellet men efter en god natts sömn var vi uppe med tuppen. 

Dags för mässa! Stor eloge till arrangören för fantastisk organisation. 


Så roligt att få träffa så många utställare med otroliga miniatyrarbeten. En liten vy vy över en av salarna. 

Utlovas fler bilder senare från mässan. 

Ett av dagens inköp måste förevisas. 
Karlsson o jag är så nöjda över detta inköp. 

Skålen på fot är utskuren i trä och är bara så underbar. Konstnären är Julia  Chin Lee från New York. 

Imorgon fortsätter vi vår framfart hälsar 

                      Titti 


tisdag 14 april 2015

Karlsson packar

Välkomna! 

Warm welcome my new followers!

Oj som det kan bli! Var ju så glad i förra inlägget att faner var på väg till matsalens golv. Men tråkigt nog så var där fel även på denna försändelse  :(   så det är bara att vänta på nytt igen!
Jag som hade hoppats på att få lagt det golvet klart nu. 

Dock har jag gjort klar dörren som leder från hallen in i sällskapsrummet. Nu återstår det bara en slipning och sista lackningen. Precis som den andra dörren har den två nyanser av valnötsbets och guldockra i första lagret lack. Patinan är helt perfekt och kommer att göra sig bra till tapeter och möbler. (på bilden så är inget lack pålagt så den är fortfarande matt) 



Det är full rulle på Karlsson! Han har varit och fått sytt nya kläder och nu packas det för fullt.  Det är ingen hejd på det hela. Men nog är han värd en liten semestertripp eller hur? 


Passet är klart, biljetterna är fixade och snart bär det av till USA och 


Jodå jag får på nåder åka med!  :)   Det ska bli så fantastiskt roligt att få träffa alla dessa otroligt duktiga miniatyrister på denna mässornas mässa.  Karlsson har fått i uppgift att hålla er uppdaterade här på bloggen så att ni alla som vill får en glimt av mässan.

I hope I will meet many of you at Chigaco International Show! If you see me please say Hi because I will do the same too you! <3

Nu hoppas jag våren är i antågande och att ni njuter av solen när den väl kommer 
Ha det bäst till vi hörs igen hälsar Mr Karlsson och 

Titti 


tisdag 7 april 2015

Takrosett, golvet lagt i sällskapsrummet

Det har ju varit Glad Påsk och våren har kommit till mitt lilla hörn på jordklotet. I går såg jag de första stararna och lilla sädesärlan spatserade så fint på gräsmattan. Härligt! 

Ja, jag vet att jag utlovade bilder på dockorna. Nu var det så att på sista träffen så var vi inte så många för någon var sjuk, semester och påsklov! Men det blev jobbat en hel del för oss andra som var med. Vi väntar med bilder till nästa gång vi ses för då har vi alla dockor klara. 

Sen jag skrev senast så har jag gjort klart takrosetten till sällskapsrummet. Den har varit tidsödande om inget annat för där är mängder med olika lager färg som har fått torka mellan varven. 



Denna gång har jag valt att jobba helt med oljefärger som jag har lagt lagerp å lager för att få fram olika skiftningar i ringen. Grunden har varit de färger som finns i tapeten som ska sitta på väggarna. Till sist så fick hela arbetet en patina med hjälp av en liten svamp som jag doppade i lack med lite tillsatt  guldockra. 
Tapeten scannade jag in i svart och vitt och skrev ut på fin canvas och målade med samma oljefärger som finns i ringen. Allt för att helheten i färgerna skulle bli perfekta. Lampan som ska hänga i plafonden är beställd och kommer att bli kronan på verket för den passar som handen i handsken till plafondens stil. 


Så har golvet blivit färdigt. Det är inte slipat ännu och jag vet inte om det blir vaxat eller lackat. Vi får se vad som passar bäst i slutändan. Jag ska först tapetsera och sätta in bokhylla och spis i mellanväggen.  Så här ser rummet ut med golv o takrosett på plats. 



Som ni vet så ska ju detta rum bli med mycket mörka trädetaljer. Dörren till inre passagen är klar. Den har blivit gnuggad i två nyanser valnöt, slipad och lackad i tre lager med lite umbra i lacken. Handtagen är också monterade. 


Nu undrar ni förstås var Karlsson är.....han var ju inte så bra i sina ben sist. Jodå han har varit hos dockdoktorn (läs undertecknad)  och fått en helrenovering. Nu hänger ben och kropp ihop igen och han mår alldeles prima. Men jobba....inte han har tagit sig lite ledigt. Han har mycket att stå i nämligen säger han,  skräddare och sånt förstår ni för han ska på semester! 
Så här snygg var han när han hämtade resväskan så att han kunde hem och packa inför färden. Vi får väl se om han tänker berätta närmare om sina planer snart.:) 


Nu ska jag i varje fall ta mig an dubbel dörren som leder från stora hallen in i sällskapsrummet. Tänk jag fick precis ett glatt meddelande om att golvfaner till matsalen är på väg och anländer i veckan så då kan jag göra klart i min matsal. Det ser jag framemot! 

En liten blänkare ni vet väl om att det är denna här kudden
 som någon ska få som give -away! 


Må gott i vårsolen vi hörs snart hälsar

Titti